Preview Mode Links will not work in preview mode

Privacypodden

May 24, 2020

Frågepodd! Lyssnarfrågor om AI, oskäliga lagringstider och konsumentens situation i GDPR-frågor. Didrik har fått nytt jobb, Hanna drar långa, arga rants och det senaste från Datainspektionen avhandlas.


May 1, 2020

Man tager vad man haver i coronakristider. En halvtaskig Skypeinspelning där Didrik tycks barrikaderat sig i en bunker, men likväl ett avsnitt. Vi pratar om det alla pratar om: COVID-19, övervakningsteknologier för smittspårning och så lite Zoom.


Mar 25, 2020

Till slut fick Privacypodden lägga vantarna på "den heliga graalen", d.v.s. all Indivds dokumentation kring deras teknik för anonym ansiktsigenkänning. I detta specialavsnitt av Privacypodden får Fredrik Hammargården från Indivd svara på de frågor som uppstått under granskningen och Hanna och Didrik svarar...


Mar 13, 2020

Rapportdags! Vi har tagit till oss från senaste gången och gjort det lite spexigare den här gången. Datainspektionens vanligaste klagomål och EDPB:s nya riktlinjer om kamerabevakning står på agendan när Didrik håller i taktpinnen. Vi är ovanligt överens, men någon gång ska vara den första.


Feb 28, 2020

Hemlig dataavläsning är ett faktum från 1a april 2020, finns några risker med det? Kränker Big Brother mänskliga rättigheter och vad säger vårt Spotifyanvändande om våra liv? Vi blandar högt och lågt i avsnitt 29, där vi också släpper bomben om en granskning som tagit upp en stor del av vår vakna tid...